FOTO Şatra românească, spulberată de francezi într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia franceză a evacuat, luni dimineaţă, o tabără ocupată de peste 70 de romi de-a lungul căii ferate din Evry, în regiunea pariziană, oraş condus până în iunie de ministrul de Interne Manuel Valls.

Purtând valize, saci de plastic, lighene, cărucioare pentru copii şi acordeoane, circa 40 de romi, dintre care mai mulţi copii mici, au părăsit zona blocată de forţele de ordine, a constatat un jurnalist al AFP.


FOTO: dailymail.co.uk

Potrivit Asociaţiei de solidaritate cu familiile românilor romi din Essonne (Asefrr), 72 de persoane trăiau de patru luni în adăposturi improvizate, de-a lungul căii ferate, în spatele unui spital dezafectat.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, operaţiunea s-a desfăşurat fără incidente.

Decizia de expulzare luată de primarul socialist din Evry, Francis Chouat, le-a fost adusă la cunoştinţă romilor sâmbătă.Tot în departamentul Essonne, circa 100 de romi şi-au părăsit în week-end tabăra din Massy, pentru a evita o procedură de expulzare a unui teren aparţinând Ministerului de Interne.

Pe de altă parte, circa 60 de romi, între care numeroşi copii, au fost expulzaţi duminică seara dintr-un imobil pe care îl ocupau ilegal în Lyon.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite