UPDATE-TRAGEDIE - Avion prăbuşit în Cuba: Nu a supravieţuit niciun pasager dintre cei 68

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de pasageri cu 68 de persoane la bord s-a prabuşit în centrul Cubei, în timp ce efectua un zbor intern.

UPDATE 09.30: "Nu există niciun supravieţuitor" printre ce 61 de pasageri şi şapte membri ai echipajului cubanez care se aflau la bordul avionului ATR-72 prăbuşit în apropiere de localitatea Guasimal (provincia Sancti Spiritus, centru), a anunţat site-ul de Internet oficial cubanez Cubadebate.cu, citat de AFP.

Fotografii publicate de Cubadebate înfăţişează epava avionului în flăcări şi bucăţi răspândite în mijlocul unei zone unde accesul este dificil.

UPDATE 07.30: La bordul avionului de tip ATR-72-212, aparţinând companiei de stat Aero Caribbean, se aflau  17 cetăţeni din ţările latino-americane, dintre care nouă argentinieni, şapte mexicani şi un venezuelan, şi zece europeni, dintre care trei olandezi, un francez, un spaniol, doi austrieci, doi germani, un italian, precum şi un japonez. La bordul avionului se aflau, de asemenea 40 de cubanezi, potrivit AFP

Avionul efectua o cursă internă şi decolase din Santiago de Cuba, oraş din estul ţării, având ca destinaţie capitala Havana. Mai multe cadavre au fost deja localizate, potrivit jurnaliştilor locali.

Echipajul avionului anunţase în jurul orei locale 17.30 (0.30, ora României), la mai puţin de o oră de la decolare, o "situaţie de urgenţă", transmite Sky News.  Imediat după aceea serviciile de control al traficului aerian au pierdut orice contact cu avionul, care s-a prăbuşit în regiunea Guasimal, în provincia Sancti Spiritus. Condiţiile meteo erau nefavorabile, din cauza furtunii tropicale Tomas, care avansează spre acea parte a insulei.

Furtuna Tomas, care deja a provocat moartea a 14 persoane pe insula Santa Lucia, va căpăta şi mai multă forţă în următoarele ore şi este de aşteptat să ajungă aproape la forţa unui urgan când va lovi coasta vestică din Haiti, în această dimineaţă.

UPDATE 06.22: Avionul aparţinea companiei Aero Caribbean şi s-a prăbuşit în apropierea satului Guasimal, la 335 de kilometri de Havana

La bordul aparatului de zbor se aflau 68 de persoane iar cel putin 28 dintre pasageri erau străini. 

Ultimul accident aviatic din Cuba s-a petrecut în martie 2002, când un Antonov-2, cu 16 persoane la bord, între care şase turişti canadieni, patru britanici şi doi germani, s-a prăbuşit în drumul către staţiunea balneară Cayo Coco.

Accidentul cu cele mai multe victime s-a produs însă în septembrie 1989, la Havana, implicând tot un aparat sovietic, un Iliuşin Il-62, care avea destinaţia Milano şi care s-a prăbuşit imediat după decolare. În accident şi-au pierdut viaţa toate cele 115 persoane aflate la bord, între care 113 turişi italieni, iar 40 de cubanezi au murit la sol.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite