Sute de turişti ruşi blocaţi în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul bulgar de Externe îndeamnă poliţia de frontieră să nu îi amendeze pe turiştii ruşi ale căror vize au expirat pentru că au fost blocaţi zile întregi pe două aeroporturi de pe litoralul Mării Negre, informează site-ul Novinite.com.

Peste 700 de turişti ruşi şi 300 provenind din Finlanda sau din ţările baltice au rămas blocaţi de sâmbătă pe aeroporturile din Burgas şi Varna, după ce compania aeriană Bulgaria Air a anulat zborurile pentru că agenţia de turism Alma Tour i-ar datora 3,6 milioane de dolari.
În plus, turiştii se temeau că vizele vor expira cât aşteaptă în aeroporturi, având probleme cu poliţia de frontieră bulgară.

Autorităţile finlandeze au retras licenţa agenţiei de turism Alma Tour, după ce peste 200 de turişti finlandezi au rămas blocaţi în aeroporturi. Compania Alma Tour nu va mai putea comercializa servicii în Finlanda până nu va demonstra stabilitate financiară.

Un avion finlandez a fost trimis pentru a recupera peste 200 de turişti finlandezi rămaşi blocaţi pe aeroportul din Burgas. Avionul a decolat din Bulgaria în cursul nopţii de luni spre marţi, turiştii revenind în Finlanda cu trei zile mai târziu decât era programat.

Turişti blocaţi

Sutele de turişti ruşi blocaţi în Bulgaria au primit bilete de avion din partea agenţiilor de turism ruse şi au revenit rapid în Rusia. În prezent, 60 de turişti din Sankt-Petersburg sunt blocaţi pe litoralul bulgar.

Autorităţile bulgare au avertizat că ar putea retrage licenţele companiei aeriene naţionale Bulgaria Air şi agenţiei de turism Alma Tour. Procuratura din Sofia a iniţiat deja o investigaţie în cazul agenţiei de turism Alma Tour, pe baza unui ordin emis de procurorul-general Boris Velcev şi după consultările cu premierul Boiko Borisov.

Ministrul Transporturilor, Ivailo Moskovski, şi adjunctul ministrului Turismului, Ivo Marinov, au sugerat că licenţele celor două companii ar putea fi retrase dacă se va dovedi că turiştii au avut de suferit din cauza disputelor dintre ele.

Bulgaria Air, compania naţională bulgară, a anulat sâmbătă patru zboruri spre Moscova, St.Petersburg şi Helsinki care fuseseră organizate prin intermediul Alma Tour. Compania aeriană susţine că agenţia de turism îi datorează 3,6 milioane de euro.

Vicepreşedintele Agenţiei Federale ruse de Turism, Grigori Sarişvili, sosit în Bulgaria pentru remedierea situaţiei, a declarat că 1.000 de turişti sunt afectaţi de scandal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite