VIDEO Sute de talibani au evadat în Kandahar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 540 de talibani au evadat din cea mai mare închisoare din Kandahar, provincie din sudul Afganistanului.

Directorul centrului de detenţie a declarat presei că fugarii, dintre care 105 sunt lideri ai mujahedinilor, au reuşit să scape printr-un  tunel lung de 360 de metri. El susţine că deţinuţii au folosit un canal de scurgere pentru a scăpa. Îl contrazice însă purtătorul de cuvânt al talibanilor, Jussuf Ahmadi, care a asigurat că „evadaţii", pe care îi consideră deţinuţi politici au săpat la tunel, cinci luni de zile. 

Vezi video aici

Pază cu probleme mai vechi

Ahmadi a subliniat că în timpul „fugii" din închisoare în noaptea de dumnică spre luni nu au avut loc confruntări între forţele de ordine şi deţinuţi. El a mai transmis că „luptătorii" evadaţi sunt în siguranţă, alături de ceilalţi talibani, departe de trupele afgane şi de ISAF.

Autorităţile din provincia Kandahar ajutate de forţele aliate au lansat o operaţiune majoră de prindere a mujahedinilor fugari, însă, ieri-seară, reuşiseră să-i găsească doar pe zece dintre ei. „Este o lovitură dură. Este ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple", a declarat  Waheed Omar, purtătorul de cuvânt al preşedintelui afgan, Hamid Karzai. „Încercăm să aflăm ce s-a petrecut şi ce trebuie făcut pentru a repara dezastrul care a avut loc la Kandahar", a adăugat el. În 2008, alţi 1.000 de deţinuţi au evadat din aceeaşi închisoare. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite