Sute de egipteni dispăruţi în timpul manifestaţiilor de la Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane sunt declarate în continuare dispărute, ca urmare a protestelor din Egipt.

O asociaţie pentru apărarea drepturilor omului a anunţat marţi că persoanele dispărute au fost probabil arestate în cursul manifestaţiilor care au determinat demisia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, potrivit Agerpres.

"Sute de persoane sunt arestate, dar informaţiile despre numărul lor exact nu sunt complete. Armata le deţine", a declarat Gamal Eid, director al Reţelei arabe de informaţii despre drepturile omului.

Gamal Eid, al cărui ONG a semnalat dispariţia a numeroşi cetăţeni egipteni, în special tineri, a cerut armatei să publice imediat o listă a deţinuţilor săi şi să le respecte drepturile. Armata este în curs de "a alcătui o listă a deţinuţilor pe baza motivului arestării lor, ceea ce ar putea lua timp, dar aceasta nu scuză faptul că nu au fost anunţate numele şi locul detenţiei lor", a spus el.

Cotidianul independent Al-Masry Al-Youm a publicat o listă a numelor în care figurează bărbaţi şi femei între 15 şi 48 de ani, care ar fi dispărut între 25 ianuarie şi 9 februarie, cu două zile înainte de retragerea lui Mubarak.

Potrivit avocatului Nassir Amin, care conduce Centrul arab pentru independenţă şi justiţie, unii manifestanţi ar putea fi în mâinile armatei, dar mulţi au fost arestaţi de poliţişti în civil în timp ce părăseau piaţa Tahrir, epicentrul revoltei în Cairo.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite