Sute de copii, sclavi în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul pentru Protecţie şi Prevenire a Exploatării a constatat că victimele provin din Africa şi China Un raport guvernamental britanic relevă că sute de copii sunt aduşi cu forţa

Centrul pentru Protecţie şi Prevenire a Exploatării a constatat că victimele provin din Africa şi China

Un raport guvernamental britanic relevă că sute de copii sunt aduşi cu forţa în Marea Britanie pentru a fi exploataţi sexual sau pentru a participa la traficul de stupefiante. Autorităţile promit să stopeze fenomenul

Raportul, realizat de Centrul pentru Protecţie şi Prevenirea Exploatării, la cererea Ministerului de Interne din Londra, face referire la 330 de cazuri de trafic de copii, majoritatea provenind din Africa şi China. Documentul atrage atenţia asupra "numărului necunoscut" de cazuri similare, care nu au ajuns încă în atenţia autorităţilor. Ele consideră că fenomenul traficului de copii se desfăşoară, în realitate, la scară mult mai mare.

Victime, copii de toate vârstele

Reţelele de traficanţi preferă victime cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, dar nici copiii mai mici nu sunt scutiţi de abuzuri. Potrivit raportului, în Marea Britanie au fost aduşi până şi copii de doar nouă luni. Documentul mai semnalează cazul unui copil de trei ani, a doi copii în vârstă de patru ani şi al altor opt cu vârste între cinci şi 12 ani, majoritatea fiind aduşi în ţară de adulţi care pretindeau că le sunt părinţi. Documentul mai precizează că victimele sunt în majoritate fete.

Referindu-se la mediul din care provin copiii traficaţi, raportul arată că victimele, în special cele din Africa, sunt copii traumatizaţi, şi că mulţi dintre ei vorbesc despre cei care i-au adus în Marea Britanie ca despre "salvatorii lor": "Aceşti copii au fost neglijaţi, au trăit în lipsuri, vin din zone de război, au trăit în sărăcie şi au îndurat abuzuri fizice şi sexuale, au trecut prin avorturi, au stat în închisori şi au fost martori la crime". Traficanţii implicaţi în contrabanda cu victime din Africa au fost identificaţi drept cetăţeni britanici. Ei preferă să aducă copiii în ţară folosind ca puncte de intrare aeroporturi mai mici, precum Prestwick, Belfast, Gravesend, unde securitatea este mai scăzută, iar controalele mai puţin amănunţite.

Mafia albaneză şi cea chineză controlează afacerea

Cei care au întocmit raportul atrag atenţia că traficul de copii este controlat de grupări infracţionale din Albania, China sau Vietnam. Aceste grupări ar fi implicate şi în traficul de droguri, falsificarea de documente, spălare de bani şi prostituţie.

Autorităţile engleze au declarat că vor face tot posibilul pentru stoparea fenomenului. "Suntem hotărâţi să identificăm cauza şi amploarea fenomenului… vom trage învăţămintele de rigoare şi vom face ceea ce trebuie" , a spus Vernon Cocker, şeful direcţiei Narcotice din Ministerul de Interne. Raportul recomandă crearea unor unităţi speciale care să adune informaţii şi să se ocupe de eradicarea acestei probleme.

Marea Britanie, în favoarea castrării chimice

Ministerul de Interne englez a anunţat că pedofilii şi agresorii sexuali vor putea fi "castraţi chimic", pentru a nu recidiva. Metoda presupune administrarea de medicamente care diminuează libidoul. Adjuncţii ministrului de interne John Reid au informat că rata recidivelor a scăzut cu 50% în SUA şi alte ţări europene unde se foloseşte această metodă. "Tratamentul" nu va fi obligatoriu şi nici nu va substitui pedeapsa. Spre deosebire de SUA, unde părinţii sunt informaţi atunci când un pedofil se mută în cartier, în Anglia nu există o astfel de lege.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite