Sute de avocaţi vor să îl apere pe jurnalistul care l-a atacat pe Bush

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost avocat irakian al lui Saddam Hussein a declarat astăzi că pregăteşte apărarea jurnalistului care a aruncat asupra lui George W.Bush cu o pereche de pantofi şi a spus că cel puţin 200 de confraţi îi oferă serviciile gratuit, relatează AFP, potrivit NewsIn.

"În acest moment, circa 200 de avocaţi irakieni, dar şi străini, printre care americani, şi-au exprimat dorinţa de a-l apăra gratuit pe jurnalist", a spus Khalid Dulaimi. "Am luat duminică seară decizia de a-l apăra pe acest om. Contactez asociaţii ale avocaţilor arabi, pentru a forma o echipă de apărare", a adăugat acesta.

"Pentru un irakian este cel mai mic dintre lucrurile ce i-ar trebui făcute lui Bush, un tiran criminal care a ucis două milioane de oameni în Irak şi Afganistan", a mai spus Dulaimi, potrivit căruia "Zaidi trebuie eliberat imediat".

Mountazer al-Zaïdi, în vârstă de 29 de ani, jurnalist la al-Bagdaia, a fost arestat ieri după ce a aruncat cu pantofii asupra liderului american şi l-a numit "câine", în plină conferinţă de presă la Bagdad. Potrivit unui avocat irakian, jurnalistul riscă "minim doi ani de închisoare", dacă va fi acuzat că "a insultat un şef de stat în vizită în Irak".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite