Susan Rice: Obiectivul Statelor Unite rămâne îndepărtarea de la putere a lui Bashar al-Assad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite sunt determinate să menţină presiunea asupra preşedintelui Bashar al-Assad pentru ca acesta să renunţe la putere, a declarat marţi la New York ambasadoarea americană la ONU, Susan Rice, citată de AFP.

"Situaţia în Siria rămâne foarte dificilă, mai ales pentru milioanele de persoane care continuă să îndure în fiecare zi atacurile şi care au nevoie urgentă de ajutor umanitar", a declarat în faţa presei Rice, după o reuniune a Consiliului de Securitate în prezenţa emisarului ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria, Kofi Annan.

"Statele Unite rămân determinate să menţină presiunea asupra regimului Assad şi asupra lui Assad însuşi pentru ca acesta să părăsească puterea", a insistat aceasta.

Ambasadoarea americană a subliniat de asemenea că ţara sa susţine eforturile internaţionale ce vizează obţinerea unei soluţii "care să pună capăt violenţelor şi să faciliteze o veritabilă tranziţie politică" după mai bine de un an de revolte populare reprimate sângeros, informează Mediafax.

Rice a constatat că există în momentul actual o viziune "oarecum mixtă" asupra Siriei, cu semne care arată o reducere a folosirii armamentului greu de către Damasc în ultimele zile. Însă "am văzut o creştere a violenţei sub alte forme iar oameni mor în continuare în fiecare zi", a declarat aceasta.

Statele Unite susţin, în pofida îndoielilor, reuşita planului de pace în şase puncte a lui Kofi Annan, a mai declarat Rice, notând totuşi că regimul Assad "nu a respectat complet niciunul dintre aceste şase puncte". Dacă acest plan şi misiunea lui Annan vor eşua, Statele Unite vor fi pregătite să caute "alte măsuri", cum ar fi sancţiunile împotriva regimului sirian, a spus aceasta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite