Summitul NATO, văzut de la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Cel mai mare şi mai dificil din istoria Alianţei", scrie RIA Novosti Summitul NATO de la Bucureşti, cel mai mare din istoria Alianţei Nord-Atlantice, va fi şi cel mai dificil de până

"Cel mai mare şi mai dificil din istoria Alianţei", scrie RIA Novosti

Summitul NATO de la Bucureşti, cel mai mare din istoria Alianţei Nord-Atlantice, va fi şi cel mai dificil de până acum, comentează agenţia RIA Novosti.

"Summitul NATO de la Bucureşti trebuie să fie un succes. Este cel mai mare summit din istoria Alianţei, în condiţiile în care sunt invitaţi 26 de şefi de stat şi de guvern din ţările membre, din ţările care participă la coaliţia din Afganistan, lideri ONU şi ai Uniunii Europene, chiar şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Presa deja a subliniat importanţa istorică, notând că este prima oară când Rusia participă la summitul NATO", subliniază agenţia rusă de presă. Principalele teme pe agendă sunt suplimentarea efectivelor din Afganistan, precum şi lansarea posibilelor invitaţii de aderare Macedoniei, Albaniei şi Croaţiei.

"Germania ar putea fi cauza unui eşec al summitului NATO. Statele Unite şi Marea Britanie încearcă să convingă Berlinul să trimită militari şi în sudul Afganistanului. Cancelarul Angela Merkel a argumentat că armata germană nu poate fi mutată la voia întâmplării între provinciile afgane.

Mai ales că 86 la sută din germani se opun participării efectivelor la operaţiuni de luptă", subliniază RIA Novosti. O altă problemă ar putea-o reprezenta extinderea NATO în Balcani, în contextul în care Grecia se opune aderării Macedoniei dacă numele acestei ţări nu va fi schimbat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite