VIDEO Suedia joacă la nunta prinţesei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moştenitoarea tronului Suediei se mărită astăzi cu Daniel Westling, fostul ei instructor de fitness. La nunta regală, organizată la Stockholm şi considerată „senzaţia verii“, vin numeroase personalităţi. Printre acestea se numără Principele Radu şi Principesa Margareta.

Familia regală a vizitat Mănăstirea Dealu din Târgovişte

Preţul piperat al nunţii, peste 10 milioane de euro, i-a făcut însă pe mulţi suedezi să scrâşnească din dinţi de supărare.

În semn de protest faţă de risipa făcută pe timp de criză, liderul partidului de stânga suedez (în opoziţie), a refuzat invitaţia la cununie. Casa regală a Suediei suportă doar 20% din cheltuielile (2 milioane de euro) nunţii. Suma acorperă transportul şi cazarea celor peste o mie de invitaţi şi amenajarea palatului regal pentru petrecerea organizată după cununia religioasă.

Restul de opt milioane sunt luaţi de la buget, mai precis din buzunarele contribuabililor suedezi.

Cu aceşti bani au fost restaurate catedrala în care îşi unesc soarta prinţesa şi Daniel precum şi palatul în care vor locui cei doi. Bugetul ţării a mai acoperit paza celor doi miri şi „Festivalul Iubirii" organizat în capitala Suediei în cinstea evenimentului.

Principesa Margareta, printre nuntaşi

La nunta regală pentru care suedezii au făcut pregătiri sunt invitaţi numeroşi suverani. Şi-au anunţat prezenţa la Stockholm regele Spaniei, Juan Carlos, şi regele Iordaniei, Abdallah II.

Îi vor sărbători pe cei doi miri şi prinţesa moştenitoare japoneză Masako, regina Olandei, Beatrix, regina Danemarcei, Margrethe II, regele Norvegiei, Harald V, regele Belgienilor, Albert II prinţul Albert de Monaco.

Printre regii care nu domnesc invitaţi la nuntă  figurează regele grec Constantin, regele Bulgariei, Simeon, şi prinţul Serbiei, Alexandru. Familia Regală a României este reprezentată la evenimentul din Suedia de Alteţele Lor Principesa Margareta şi Principele Radu.

Ciorapi de lână şi varză

Există însă numeroşi suedezi care se bucură de nunta de la palat. Victoria Ingrid Alice Desiree (32), fiica cea mare a regelui Carl al XVI‑lea Gustaf şi a reginei Silvia, de origine germană şi braziliană este lăudată pentru modestie. „Dacă n-ar fi fost prinţesă, ar fi fost cu siguranţă fermier", relatează cei care o cunosc.

Îi place să umble prin palat în ciorapi de lână şi să mănânce sufleu de varză. A studiat la Universitatea americană Yale şi a făcut armata. Daniel Westling (35) este proprietarul unor săli de gimnastică de lux şi a cunoscut‑o pe prinţesă în 2002.

După căsătorie, el va primi titlul de prinţul Daniel, duce de Vastergotland. „Cu el mă simt într-adevăr protejată. N-a fost dragoste la prima vedere, iubirea noastră a crescut pas cu pas", a mărturisit prinţesa jurnaliştilor.

"Cu el mă simt protejată. N-a fost dragoste la prima vedere, iubirea noastră a crescut pas cu pas."

Prinţesa Victoria a Suediei

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite