Suburbiile pariziene se revoltă din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Moartea a doi adolescenţi a provocat ciocniri violente între tineri şi poliţie, amintind de evenimentele din 2005. Incidente violente au izbucnit duminică seară în Villiers-le-Bel, o

>> Moartea a doi adolescenţi a provocat ciocniri violente între tineri şi poliţie, amintind de evenimentele din 2005.

Incidente violente au izbucnit duminică seară în Villiers-le-Bel, o localitate din suburbia Parisului, după ce doi adolescenţi au murit în urma unei coliziuni cu un vehicul al forţelor de ordine.

Poliţia a precizat că maşina implicată în accident "patrula în circumscripţia Sarcelles şi mergea cu viteză regulamentară, fără girofar". La puţin timp după ora 17.00, "traversând o intersecţie, maşina s-a ciocnit cu un scuter". Cei doi tineri, Moushin şi Larami, în vârstă de 15, respectiv 16 ani, au murit pe loc.

Potrivit mai multor martori oculari, aceştia nu purtau căşti de protecţie şi circulau cu viteză mare. Alţi martori susţin că poliţiştii implicaţi în accident ar fi părăsit locul faptei imediat, fără să încerce să-i ajute pe cei doi. Evenimentul a dus la declanşarea unor incidente violente, care s-au soldat cu reţinerea a nouă persoane.

Zeci de tineri s-au ciocnit cu forţele de ordine, 25 de poliţişti şi un pompier fiind răniţi, dintre care doi grav. Două garaje din Villiers-le-Bel şi o benzinărie din Gonesse au fost incendiate, precum şi două magazine. Gara din Arnouville-Villiers-le-Bel, închisă ca măsură de precauţie, a fost avariată.

Conform unui bilanţ provizoriu, cel puţin 28 de automobile şi 18 pubele de gunoi au fost, de asemenea, incendiate. Autorităţile au trimis 40 de vehicule şi 150 de pompieri pentru a se lupta cu focul. Omar Sehouli, fratele unuia dintre adolescenţi, a declarat că vrea ca "toţi poliţiştii responsabili pentru accident să fie condamnaţi".

Plan Marshall pentru suburbiile franceze

"Asistăm la un Clichy bis", a declarat îngrozit Francois Pupponi, primarul din Sarcelles, referindu-se la evenimentele din 2005, când moartea accidentală a doi adolescenţi la Clichy-sous-Bois, o altă suburbie a Parisului, a declanşat cele mai violente tulburări ale ordinii publice în Franţa din ultimele decenii.

Cum "profunda criză socială" din suburbiile franceze nu a fost rezolvată, preşedintele Nicolas Sarkozy a promis un "Plan Marshall" pentru a ajuta la integrarea imigranţilor din aceste suburbii, unde rata şomajului este mult mai ridicată decât în restul Franţei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite