Stronţiu radioactiv descoperit la Yokohama, la 250 de km de Fukushima Daiichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stronţiu radioactiv, care depăşea limitele normale admise, a fost descoperit în sedimente de pe acoperişul unui bloc din Yokohama, la circa 250 de km de centrala nucleară Fukushima Daiichi, avariată de seismul devastator de la 11 martie.

Descoperirea unui nivel superior de stronţiu radioactiv a stârnit îngrijorări că emisiile de radiaţii ar fi ajuns mai departe decât s-ar fi aşteptat guvernul nipon, transmite Agerpres. Surse oficiale au afirmat că autorităţile oraşului verifică atent de unde provine substanţa.

Este pentru prima dată când stronţiu într-o concentraţie de peste 100 de becquerel/kg a fost descoperit la peste 100 de km de centrala de la Fukushima. Stronţiu 90 a fost detectat la Yokohama, la sud de Tokyo, de o agenţie privată care a realizat teste la cerea unui locuitor.

După ce au fost informate în legătură cu această nouă descoperire, autorităţile din oraşul Yokohama au dat spre analiză probe de sol colectate din zone din apropierea clădirii, au informat surse oficiale. Între timp, Ministerul Ştiinţei a declarat că nu se ştie sigur dacă stronţiul provine de la accidentul nuclear de la Fukushima.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite