Strauss Kahn, un pas către libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar o zi înainte de următoarea audiere a lui Dominique Strauss Kahn (fostul director al FMI, acuzat că a agresat sexual o cameristă, Nafissatou Diallo), întreaga poveste cunoaşte o întorsătură neaşteptată.

Avocatul cameristei, Kenneth Thompson, este convins că procuratura va renunţa la acuzaţiile împotriva lui DSK şi că se va ajunge la o înţelegere. Ceea ce de altfel, s-a şi întâmplat. Aşa reiese din declaraţiile lui Thompson, care se aştepta ca justiţia americană să claseze dosarul. „Interpretarea mea este că ne vor anunţa că vor clasa complet cazul sau că vor renunţa la unele capete de acuzare", a spus Thompson, citat de „New York Times". În cazul în care dosarul va fi clasat, Strauss Kahn (care continuă să respingă toate cele şase capete de acuzare) se va putea reîntoarce în Franţa.

Un argument ce a susţinut varianta renunţării la acuzaţii este convocarea de către procuratură, pentru azi după-amiază, a lui Nafissatou Diallo, înaintea audierii lui Strauss Kahn. Convocarea-surpriză de astăzi este confirmată de unul dintre avocaţii cameristei, Douglas Wigdor. Arestat la 14 mai pe Aeroportul Kennedy din New York, Strauss Kahn obţine o victorie deloc neglijabilă în cazul în care Diallo a renunţat la acuzaţii.

„Exilat" la New York

Totuşi, el mai are de răspuns şi unei acţiuni civile intentate de aceeaşi cameristă, prin care i se cer despăgubiri materiale pentru „agresiunea sadică" pe care femeia ar fi suferit-o. „Este puţin probabil ca Dominique Strauss Kahn să scape de condamnarea prin care să fie obligat la achitarea unor despăgubiri substanţiale", este de părere Pierre Hourcade, un cunoscut avocat al baroului din Paris. Deşi susţine că a avut „o vară de infern", într-o imagine publicată recent de „New York Times", Strauss Kahn apare surâzător şi destins, alături de soţia sa (Anne Sinclair). 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite