Strauss-Kahn, declarat oficial nevinovat pentru tentativă de viol. Va candida la şefia Franţei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avocat al cameristei din New York care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de tentativă de viol a demarat marţi un proces în Franţa, acuzând un oficial francez că a încercat să intervină pe lângă un potenţial martor.

UPDATE Dominique Strauss-Kahn a fost declarat nevinovat

Judecătorul Tribunalului din New York a decis marţi retragerea acuzaţiilor la adresa fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn, relatează AFP.

În cursul şedinţei de marţi, judecătorul Michael Obus a decis renunţarea la cazul care îl viza pe Strauss-Kahn, după ce procurorii anunţaseră oficial retragerea acuzaţiilor, din cauza îndoielilor privind declaraţiile cameristei de la Hotelul Sofitel.

Decizia de astăzi a pus capăt  unei acţiuni judiciare care începuse pe 14 mai, atunci când Strauss-Kahn a fost arestat sub acuzaţia că ar fi agresat-o sexual pe Nafissatou Diallo (32 de ani), cameristă la Hotelul Sofitel din New York.

Din cauza acuzaţiilor de agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare, Strauss-Kahn a fost nevoit să îşi dea demisia de la conducerea FMI.

De asemenea, acuzaţiile au intervenit într-un moment în care el era considerat favorit la alegerile care vor avea loc anul viitor în Franţa.

Arestat la 14 mai, Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat condiţionat la 1 iulie, după ce au apărut contradicţii şi minciuni în depoziţia sub jurământ a lui Diallo. Acestuia nu i se restituise paşaportul şi nici nu putea părăsi teritoriul american.

Luni, Procuratura din New York a informat-o pe Nafissatou Diallo, camerista care susţine că a fost agresată sexual de Dominique Strauss-Kahn, că va renunţa la cazul împotriva fostului director al Fondului Monetar Internaţional.

Dacă noi nu avem încredere totală în ea, nu putem cere juriului să aibă, a comentat acuzarea într-un document înaintat luni Curţii Supreme din New York.

Decizia a fost criticată de avocatul lui Diallo, Kenneth Thompson, care a spus că procurorul însărcinat cu dosarul, Cyrus Vance, îi "refuză unei femei dreptul de a i se face dreptate în caz de viol".

Nu numai că a întors spatele victimei, dar a ignorat dovezile criminalistice, medicale şi de alt tip în acest caz, a subliniat Thompson.

Potrivit France Info, avocatul lui Nafissatou Diallo va acuza un politician din fieful lui DSK, Sarcelles, că a exercitat presiuni asupra unei femei - cu care DSK ar fi avut o aventură - să nu depună mărturie împotriva sa.

Vezi pe forbes.ro teoria conspiraţiei legată de arestarea lui Dominique Strauss-Khan

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite