VIDEO Strauss-Kahn a spus Poliţiei din New York că are imunitate diplomatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unor documente arătate instanţei joi, fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, le-a spus poliţiştilor, la scurt timp după ce a fost arestat într-un aeroport din New York pentru acuzaţia de tentativă de viol, că are imunitate diplomatică.

O cronologie redactată a evenimentelor a arătat că, atunci când poliţiştii l-au arestat pe Strauss-Kahn de pe aeroportul John F. Kennedy, în 14 mai, cu câteva minute înainte ca avionul să zboare spre Paris, acesta i-a întrebat: "Despre ce este vorba?"

Când detectivii i-au spus că vor să discute despre "un incident petrecut în oraş, la un hotel", DSK a fost tăcut, apoi, după aproximativ 15 minute, a spus: "Am imunitate diplomatică" şi a cerut să vorbească cu cineva de la Consulatul Francez. Câteva ore mai târziu, acesta i-a spus unui poliţist de la  Manhattan Special Victims: "Nu, nu, nu încerc să mă folosesc de asta. Voiam doar să ştiu dacă am nevoie de un avocat".

Fostul director general al FMI, care a demisionat la câteva zile după arestarea sa, nu are imunitate diplomatică deplină, dar regulile FMI îi garantează imunitate limitată în acţiunile sale în "calitate oficială".

După ce ofiţerii de la Autoritatea Portuară l-au arestat la aeroport, primul lucru pe care Dominique Strauss-Kahn i-a întrebat a fost: "Aveţi telefonul meu mobil?". Raportul arată că acesta a sunat de mai multe ori la hotel, căutându-şi telefonul mobil pe care l-a lăsat în cameră.

În aceeaşi noapte, când a fost întrebat dacă vrea să discute cu detectivii despre incident, DSK a răspuns: "Avocatul meu mi-a spus să nu vorbesc. Eu eram pregătit să o fac".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite