Statuia lui Hitler a fost decapitată de un bărbat care a vrut să câştige un pariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar trei minute de la deschiderea primului Muzeu Madame Tussaud din Germania, în care a fost expusă şi figura de ceară a lui Adolf Hitler, un vizitator i-a şi smuls capul fostului

La doar trei minute de la deschiderea primului Muzeu Madame Tussaud din Germania, în care a fost expusă şi figura de ceară a lui Adolf Hitler, un vizitator i-a şi smuls capul fostului dictator nazist.

"Atacatorul", Frank L., în vârstă de 41 de ani, a mărturisit ziarului "Bild am Sonntag" că a dorit să protesteze împotriva fascismului, dar şi să câştige un pariu. "Sunt un simpatizant de stânga, nu un extremist", a subliniat el, după ce a fost eliberat din custodia poliţiei sâmbătă seara, la mai multe ore după ce a decapitat statuia, a cărei realizare a costat 200.000 de euro.

Iubita lui Frank, Yvonne B., a mărturisit că este mândră de ce a făcut. În încăierarea care s-a produs în momentul în care a smuls capul dictatorului, un angajat al serviciului de securitate a fost rănit. Frank L. a precizat că regretă acest lucru.

Vestea expunerii figurii de ceară a lui Hitler a provocat controverse în Germania, unde mulţi susţin că statuia celui mai mare criminal al tuturor timpurilor nu are ce căuta alături de vedete şi personalităţi îndrăgite de public.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite