Statele Unite pierd bani grei din turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

America primeşte cu 17% mai puţini turişti străini decât înainte de atentatele din 11 septembrie Statele Unite au pierdut miliarde de dolari în ultimii şase ani, în urma scăderii

America primeşte cu 17% mai puţini turişti străini decât înainte de atentatele din 11 septembrie

Statele Unite au pierdut miliarde de dolari în ultimii şase ani, în urma scăderii dramatice a numărului de turişti străini. Principalii vinovaţi: atacurile teroriste de la 11 septembrie şi dificultatea de a obţine vize pentru ţara tuturor posibilităţilor.

Comitetul pentru comerţ a aprobat o lege care prevede înfiinţarea unei organizaţii non-profit, responsabilă cu promovarea turistică a ţării şi îmbunătăţirea politicilor de acordare a vizelor pentru turiştii străini.

Impact dramatic asupra economiei

Departamentul american pentru comerţ a sesizat că, în timp ce turismul ia amploare la nivel internaţional, înregistrând o creştere cu 20% în ultimii şapte ani, din ce în ce mai puţini străini aleg SUA drept destinaţie de vacanţă. În 2006, 21,7 milioane de turişti străini au vizitat SUA, faţă de 26 de milioane în 2000 (procentajele nu includ turiştii canadieni şi mexicani). Numărul vizitatorilor din Marea Britanie, Japonia, Germania, Franţa, Coreea de Sud şi Australia a scăzut cu 15% în ultimii şapte ani, în timp ce datele arată că, în aceleaşi ţări, pentru aceeaşi perioadă, turismul internaţional a crescut cu 39%.

De exemplu, anul trecut, doar 3,7 milioane de japonezi au ales să-şi petreacă vacanţa în SUA, cu 27% mai puţini decât în 2000. "Situaţia este dezastruoasă, când te gândeşti că turismul la nivel global se extinde", crede Adam Sacks, de la Oxford Economics, agenţie care studiază impactul turismului asupra economiei. Acest declin al turismului a costat America, până acum, peste 100 miliarde de dolari şi aproximativ 200 de mii de locuri de muncă. Ei apreciază că promovării turistice intensive trebuie să i se alăture o relaxare în sistemul de acordare a vizelor şi o abordare mai "prietenoasă" la punctele
de intrare în SUA.

Geoff Freemanm, director executiv al "Discover America Partnership", firmă care lucrează la îmbunătăţirea imaginii SUA, spune că 70% din vizitatori trăiesc "experienţe minunate", odată ce trec de punctele de intrare în ţară. Din nefericire, primele trei ore pe teritoriul american creează turiştilor o impresie proastă. Poveştile "de groază" din presa internaţională, care relatează despre tratamentele rele aplicate celor care vor să intre în SUA, ţin departe deopotrivă turişti şi investitori.

Specialiştii recomandă extinderea programului visa waiver şi aplicarea unei taxe de 10 dolari pentru a acoperi cheltuielile generate de numărul mai mare de turişti.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite