Statele Unite opresc "filiera africană"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Washingtonul a pus capăt unei reţele care "reunea", pe bază de teste false, familiile afro-americane cu rudele rămase în Africa Departamentul de Stat a anunţat că "verii" din Africa

Washingtonul a pus capăt unei reţele care "reunea", pe bază de teste false, familiile afro-americane cu rudele rămase în Africa

Departamentul de Stat a anunţat că "verii" din Africa care aplicau pentru viza de SUA nu aveau nicio legătură
genetică cu "rudele" din SUA.

Autorităţile americane au pus capăt uneia dintre cele mai mari ilegalităţi prin care africanii puteau să intre ilegal pe teritoriul Statelor Unite. Astfel, oficialii americani au descoperit că programul de reunificare familială, ce avea ca scop reunirea afro-americanilor din Statele Unite cu rudele rămase pe Continentul Negru, era de fapt o mare înşelătorie.

Testele ADN au relevat faptul că între majoritatea aplicanţilor din Africa şi "verii" din SUA nu exista nicio legătură de rudenie. Departamentul de Stat suspectează că fraudele derulate sub egida acestui program durează de mai mulţi ani şi că în acest timp numeroase persoane au primit ilegal dreptul de rezidenţă pe teritoriul american.

Verificare prin teste ADN

Mii de africani au primit dreptul de a se stabili pe teritoriul american alături de "familiile" lor care reuşiseră deja să primească drept de rezidenţă sau chiar cetăţenie.

Programul, codificat P3 - Prioritate 3, a fost însă stopat brusc când testele ADN au demonstrat că doar în jur de 20% dintre cei care aplicau în cadrul lui aveau într-adevăr rude pe teritoriul american.

Probele ADN au fost prelevate iniţial în Kenya, pe aproximativ 500 de refugiaţi, majoritatea somalezi sau etiopieni care aşteptau refacerea testelor genetice.

"După ce aceste teste au demonstrat rata extrem de ridicată a fraudelor, am extins testarea în Etiopia, Uganda, Ghana, Guinea, Gambia şi Coasta de Fildeş", a declarat un purtător de cuvânt de la Departamentul de Stat. După ce şi testele din aceste ţări au demonstrat un nivel al fraudei similar cu cel din Etiopia, oficialii americani au stopat imediat programul.

Oficialii americani suspectează acum faptul că acele teste erau falsificate contra-cost. Nu se ştie însă modalitatea prin care se plăteau aceste falsuri şi nici unde ajungeau exact banii.

Mama şi copilul, la testat

Aplicanţilor li s-a prelevat ADN-ul, însă, în loc să-l compare cu cel al "rudei", era comparat spre exemplu codul genetic al mamei şi al copilului, ambii fiind în postura de "aplicanţi". Programul datează din 1990.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite