Statele Unite glumesc pe seama căsătoriei liderului nord-coreean Kim Jong-Un

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diplomaţia americană a glumit miercuri pe seama căsătoriei anunţate de mass-media nord-coreeană a liderului Kim Jong-Un, pledând din nou pentru reforme politice ale dictaturii comuniste.

"Nu cred ca am fost invitaţi la nuntă şi nici nu am fost primii care să aflăm despre ea", a glumit purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Şeful statului nord-coreean Kim Jong-Un s-a căsătorit cu Ri Sol-Ju, potrivit agenţiei şi televiziunii publice de la Phenian, după săptămâni de speculaţii în legătură cu o femeie tânără şi elegantă văzută de mai multe ori alături de el, scrie AFP, citată de Agerpres.

"Am dori să adresăm cele mai bune urări tinerilor căsătoriţi. Dar preocupările noastre sunt îndreptate evident în direcţia poporului Coreei de Nord. Sperăm în îmbunătăţirea condiţiilor lor de viaţă şi ca noua conducere nord-coreeană să facă o alegere bună prin deschiderea ţării şi mai mult pentru poporul ei", a adăugat dna Nuland.

Statele Unite şi Coreea de Nord nu întreţin relaţii diplomatice, dar au altercaţii verbale în mod regulat.

La 10 iulie, Washingtonul a protestat faţă de un spectacol la Phenian punând în scenă personaje de Walt Disney fără permisiunea studiourilor de la Hollywood. În iunie, Coreea de Nord a criticat remarcile "fără sens şi ridicole" făcute de secretarul de stat Hillary Clinton asupra drepturilor omului.

În ultimele zile, Kim Jong-Un, care i-a succedat tatălui său mort în decembrie 2011, l-a demis pe şeful armatei, înlocuindu-l cu un comandant mai tânăr, luându-şi de asemenea titlul de mareşal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite