Statele Unite, lovite de o nouă "Katrina"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Americii, confruntat cu cele mai grave inundaţii de zeci de ani încoace 24 de mii de persoane şi-au părăsit locuinţele, în urma inundaţiilor devastatoare ce au lovit statul

Centrul Americii, confruntat cu cele mai grave inundaţii de zeci de ani încoace

24 de mii de persoane şi-au părăsit locuinţele, în urma inundaţiilor devastatoare ce au lovit statul Iowa. Localnicii vorbesc despre "o versiune a Katrinei".

În capitala statului Iowa, Des Moines, care numără 200 de mii de locuitori, autorităţile le-au cerut localnicilor să-şi abandoneze locuinţele, în condiţiile în care nivelul râului continua să crească ieri.

Apele au acoperit şosele, câmpuri şi poduri. Serviciul de cale ferată a fost întrerupt în întreg statul, pentru că, în mai multe zone, porţiuni din şine şi poduri feroviare au fost luate de ape. "E Katrina în versiunea noastră", a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor locale pentru situaţii de urgenţă. "Sunt cele mai grave inundaţii pe care le-am văzut vreodată, mult mai grave decât cele din 1993".

Potrivit estimărilor, inundaţiile în această regiune, considerată grânarul ţării, ar putea provoca pierderi de cel puţin 20% recoltelor statului.

În Cedar Rapids, al doilea oraş ca mărime din Iowa, apele au atins la sfârşitul săptămânii un nivel-record, acoperind zeci de străzi.

Autorităţile au cerut populaţiei să-şi limiteze consumul de apă. 20 de oameni şi-au pierdut viaţa de când vremea neprielnică a pus stăpânire pe centrul Statelor Unite, la 25 mai.

Cursurile, suspendate din cauza inundaţiilor

La Universitatea din Iowa, în Iowa City, toate cursurile au fost anulate până la 22 iunie, din cauza apelor care au pătruns până în campus. Conducerea universităţii a cerut angajaţilor să lucreze acasă sau să se ofere voluntari pentru operaţiunile de salvare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite