Statele Unite îi răspund lui Gaddafi: Să plece de la putere şi din Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SUA au respins mesajul trimis de colonelul libian Muammar Gaddafi către preşedintele american Barack Obama, cerându-i să demisioneze şi să plece în exil. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a răspuns scrisorii lui Gaddafi, spunând că este nevoie de fapte, nu de vorbe din partea liderului libian.

Comentând scrisoarea de trei pagini primită de preşedinte, secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat că Gaddafi ştie ce are de făcut.

Colonelul Gaddafi i-a cerut lui Obama să pună capăt "războiului injust". Referindu-se la Barack Obama cu "fiul nostru", liderul libian i-a cerut să pună capăt "războiului injust împotriva unui popor mic al unei ţări în dezvoltare" şi a calificat rebelii drept militanţi al-Qaeda. Poporul libian a fost rănit mai mult moral decât fizic, a subliniat Gaddafi.

Nu cred că este un mister ce ne aşteptăm ca Gaddafi să facă de data aceasta. Trebuie să existe o încetare a focului, forţele sale trebuie să se retragă din oraşele unde au preluat controlul forţat, cu mari violenţe şi un preţ în vieţi omeneşti ridicat. Trebuie să fie luată decizie privind plecarea sa de la putere şi plecarea sa din Libia, a explicat Hillary Clinton.

image

Armata americană şi-a retras luni avioanele de luptă pe care le-a implicat în campania internaţională din Libia, decizie salutată de Muammar Gaddafi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite