Stare de urgenţă la Bangkok

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de opozanţi ai premierului thailandez ocupă sediul guvernului Autorităţile thailandeze au decretat ieri starea de urgenţă în Bangkok, după confruntările violente dintre susţinătorii

Mii de opozanţi ai premierului thailandez ocupă sediul guvernului

Autorităţile thailandeze au decretat ieri starea de urgenţă în Bangkok, după confruntările violente dintre susţinătorii şi adversarii premierului Samak Sundaravej.

"Din cauza violenţelor din timpul nopţii, care au tulburat ordinea publică din ţară şi care au încălcat legile, guvernul a decretat starea de urgenţă, ceea ce va afecta libertăţile individuale", a anunţat guvernul, citat de postul naţional de radio.

Ciocnirile, scurte dar violente, s-au soldat cu moartea unei persoane şi cu rănirea altor 44, dintre care trei împuşcate, potrivit Centrului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. "Un bărbat în vârstă de 53 de ani a decedat după ce a fost bătut cu obiecte contondente.

A încetat din viaţă într-un spital public", a mai anunţat Centrul. Samak, în vârstă de 73 de ani, premier de numai şapte luni, l-a numit pe comandantul suprem al armatei, generalul Anupong Paojinda, la conducerea unui departament special însărcinat cu aplicarea stării de urgenţă.

În aceste condiţii, bursa din Bagkok a scăzut cu 2%. Şeful armatei thailandeze, generalul Anupong Paojinda, a exclus posibilitatea unei noi lovituri de stat, la câteva ore de la proclamarea stării de urgenţă la Bangkok de către premierul Samak Sundaravej, informează AFP.

Armata exclude o lovitură de stat

"Nu există o posibilitate de lovitură de stat. Trebuie să revenim la mecanismul parlamentar", a declarat generalul. După puciul din 1991, în 2006, armata thailandeză l-a înlăturat de la putere pe fostul premier Thaksin Shinawatra, drept urmare a unor acuzaţii de corupţie şi de lipsă de respect faţă de monarhia ţării. Premierul Samak este acuzat de protestatari că este "marioneta" lui Shinawatra.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite