Sri Lanka autorizează uciderea câinilor vagabonzi de pe teritoriul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sri Lanka a decis eutanasierea a trei milioane de câini vagabonzi, autorităţile fiind îngrijorate că 2.000 de persoane sunt spitalizate zilnic după ce au fost muşcate de aceste animale, a anunţat sâmbătă un post de televiziune, citat de AFP.

Ministrul sănătăţii, Maithripala Sirisena, a declarat pentru postul privat de televiziune Swarnavahini că Guvernul a decis să anuleze o decizie care interzice uciderea câinilor, adoptată din cauza temerilor privind turbarea.

"Este clar că politica noastră a eşuat", a declarat el. "Guvernul a decis să revină la practicile anterioare", respectiv acelea de a ucide câinii vagabonzi.

Decizia de a interzice uciderea lor a fost luată în 2006, ca urmare a presiunii organizaţiilor de apărare a animalelor.

Dar, potrivit ministrului, numărul câinilor vagabonzi a crescut mult, ajungând la trei milioane în ultimii ani şi devenind o problemă gravă de sănătate publică pentru acestă ţară cu 20 de milioane de locuitori.

Autorităţile cheltuiesc în fiecare an peste 13 milioane de dolari pentru a face faţă problemei persoanelor muşcate de câini.

Potrivi grupurilor de apărare a acestor animale, eforturile de sterilizare a câinilor au eşuat din cauza corupţiei şi a erorilor de administrare ale autorităţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite