Spionajul chinezesc îngrijorează Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beijingul a lansat o campanie agresivă pentru a afla secrete tehnologice militare din întreaga lume "Operaţiunile de spionaj ale Chinei constituie o sursă majoră de îngrijorare pentru

Beijingul a lansat o campanie agresivă pentru a afla secrete tehnologice militare din întreaga lume

"Operaţiunile de spionaj ale Chinei constituie o sursă majoră de îngrijorare pentru SUA", a afirmat, ieri, directorul FBI, Robert Mueller. Washingtonul susţine că va lua măsuri pentru a combate această ameninţare.

Şeful Biroului Federal de Investigaţii a făcut această declaraţie în faţa Comisiei judiciare a Camerei Reprezentanţilor, care a dorit să afle detalii despre programele de spionaj ale Beijingului. "China ne fură secretele pentru a face progrese în tehnologia militară", a precizat acesta. Autorităţile chineze au negat în repetate rânduri că ar spiona tehnologiile militare americane.

"Am spus de mai multe ori că aşa-zisul furt de secrete militare americane este o afirmaţie nefondată şi că aceste acuzaţii provin dintr-o gândire retrogradă", a declarat, recent, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Qin Gang. În luna martie, directorul contraspionajului american, Joel Brenner, a precizat că serviciile secrete din China sunt cele mai active din lume în a spiona Statele Unite şi că au lansat o campanie "foarte agresivă" pentru a obţine secrete militare.

Eficienţa spionajului chinez constă în faptul că, pe lângă utilizarea metodelor tradiţionale, reuşeşte să recruteze oameni din cadrul marilor companii din SUA şi din instituţiile de învăţământ superior. Anul trecut, FBI a arestat trei foşti angajaţi ai Metaldyne, companie producătoare de componente auto, pentru livrarea de secrete economice unor firme concurente din China.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite