„Spion israelian” spânzurat în Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat condamnat pentru uciderea unui specialist iranian în energie nucleară, acum doi ani, la Teheran, a fost spânzurat, potrivit mass-media iraniene de stat.

Majid Jamali Fashi (24 deani) a fost condamnat pentru uciderea profesorului Massoud Ali Mohammadi prin detonarea unei bombe în faţa casei acestuia în ainuarie 2010.

Fashi era acuzat şi de faptul că este spion al Mossad şi că a primit 120.000 de dolari pentru această crimă. Israelul nu a comentat aceste acuzaţii.
"Majid Jamali Fashi, spionul Mossad şi persoana care l-a asasinat pe Masoud Ali Mohammadi, specialistul nuclear al ţării noastre a fosr spânzurat marţi dimineaţă", a transmis agenţia de ştiri Irna.

Profesorul Massoud Ali Mohammadi era profesor de fizica particulelor la Universitatea din Teheran. Este unul dintre cunoscuţii specialişti în domeniul nuclear care au fost ucişi la Teheran în ultimii ani.

Iran a acuzat Israelul şi SUA în mod repetat de faptul că încearcă să destabilizeze programul său nuclear.
Cele două ţări consideră că Iranul încearcă să pună la punct tehnologia necesară pentru construirea unei arme nucleare - ceea ce Teheranul neagă.
Oficialii iranieni spun că programul de îmbogăţire a uraniului are scopuri paşnice.

Fashi, care a fost judecat şi condamnat în august 2011, a apărut în ianuarie la televiziunea iraniană, mărturisind că a comis crima şi dând amănunte despre operaţiunea de culegere de informaţii în care a spus că a fost implicat.
Surse din opoziţia iraniană au acuzat guvernul de uciderea profesorului Mohammadi, care era unul din susţinătorii opoziţiei.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite