Spectacol estival al lui Vladimir Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Putin, omul-forte al Rusiei, şi-a demarat şi în acest an show-ul estival în faţa camerelor de luat vederi.

Aşa cum a făcut-o în reprize repetate, premierul rus şi-a expus imaginea de „macho" neînfricat, de data aceasta plonjând în apele Mării Negre în apropiere de situl arheologic din Peninsula Taman (regiunea Krasnodar), unde se află ruinele de la Fanagoria, oraş fondat în epoca Greciei antice. Putin a reapărut apoi la suprafaţă, aducând „victorios" rămăşiţele (de altfel, istorice) a două amfore. Noua expunere mediatică are un rol bine conturat: ea face parte din campania electorală, mai mult sau mai puţin mascată, pentru alegerile prezidenţiale din martie 2012.

Premierului rus îi place să se arate ca un pasionat de natură, de aventură şi de sport. În vara lui 2009, fotografiile cu el la torsul gol călărind prin regiunea siberiană Tuva au făcut înconjurul lumii. Ca şi cele din august 2008, când postul naţional de televiziune a difuzat imagini cu Putin scăpându-şi echipa de filmare din ghearele unui tigru. Sau la vânătoare de balene.

El este totodată protagonistul unui joc video online (numit „Ca şi Putin") ce ar putea fi „fructificat" în viitoarea campanie electorală. Premierul rus a mai fost personajul principal al unui joc video, unde o avea ca „parteneră" pe spioana Ana Chapman. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite