Spectacol urban în central Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două zile, strada Mendeleev din centrul Bucureştiului va fi închisă accesului auto. Bucureştenii-pietoni sunt invitaţi la un spectacol urban, în cadrul căruia vor fi prezentate

Timp de două zile, strada Mendeleev din centrul Bucureştiului va fi închisă accesului auto. Bucureştenii-pietoni sunt invitaţi la un spectacol urban, în cadrul căruia vor fi prezentate soluţiile de revitalizare a Bucureştiului, prin proiectul Transcentral Urban Bucureşti (TUB).

Evenimentul este realizat cu ocazia "Anualei de Arhitectură" şi împreună cu evenimentele din strada Pictor Verona promovează nevoia de spaţiu public a bucureştenilor.

"Nu vom face în aceste zile prezentări de proiecte, ci vom încerca să convingem bucureştenii că acest oraş mai are lucruri interesante de oferit. Prea des ne lăsăm coplesiţi de ceea ce nu ne place, încât nu mai vedem ceea ce am putea valorifica cu succes în spaţiul urban. Tocmai de aceea TUB, prin această punere în scenă vrea să demonstreze că este un program viabil, perfect aplicabil pentru Bucureşti, fără mari eforturi financiare. Este nevoie şi de spaţiu public, nu doar de parcări şi culoare pentru maşini. Armonizarea acestor funcţiuni trebuie rezolvată în centrul oraşului", este de părere Teodor Frolu, organizator al evenimentului.

Iniţiatorii vor încerca să vă convingă de existenţa unei Capitale frumoase şi de nevoia de reinventare a spaţiului public, de identificare a traseelor pentru pietoni şi biciclişti, precum şi a zonelor de loisir din zona centrală.

Pe strada Mendeleev vor fi amplasate terase şi mobilier urban, iar bucureştenii vor putea lua parte la spectacolele de stradă: teatru de marionete, face-painting pentru copii, animaţie stradală, dar şi concerte susţinute de formaţiile "Pontice" şi "Trei parale".

De asemenea, sâmbătă de la ora 23:00 va fi lansat filmul "TUB - o încercare de redescoperire a Bucureştiului", în regia lui Cristi Puiu, realizat pentru Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Londra din 2008. Filmul documentează itinerariul TUB de 9,5 km, trasat în urmă cu trei săptămâni de un triciclu condus de arhitecţi între Ateneul Român şi Palatul Parlamentului. Pe tot acest parcurs, regizorul surprinde negocierea arhitecţiilor cu trecătorii a soluţiilor pentru transport alternativ, rute pietonale şi intervenţii ecologice în Bucureşti, viziunile contradictorii funcţionând drept model pentru consensul urban. Filmul va fi proiectat pe un ecran ce va fi plasat pe strada Mendeleev.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite