Spargerea blocadei devine o modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul i-a trimis ieri acasă pe cei 11 activişti şi pe cei opt membri ai echipajului Rachel Corrie, reţinuţi sâmbătă în timp ce încercau să ducă ajutoare în Fâşia Gaza.

De data aceasta, lucrurile nu au mai degenerat aşa cum s-a întâmplat în cazul „Flotilei libertăţii", când atacul comandourilor israeliene s-a soldat cu moartea a 9 persoane şi numeroşi răniţi.

Mai citiţi şi:

FOTO/ VIDEO Manifestaţii de amploare împotriva Israelului în întreaga Europă: "Eliberaţi Palestina"

VIDEO Premierul Turciei vrea să meargă personal cu vaporul să spargă blocada din Gaza

Spargerea blocadei asupra Fâşiei Gaza pare a se transforma într-o modă, două organizaţii libaneze anunţând că vor trimite, până la sfârşitul săptămânii, o navă cu ajutoare umanitare, la bordul căreia sunt invitaţi jurnalişti şi persoane care doresc să-şi exprime solidaritatea. Însuşi premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, ar dori să forţeze blocada, deplasându-se către Gaza pe mare, potrivit cotidianului libanez „Al-Mustaqba", care citează surse turceşti.

VEZI GALERIE FOTO

Totodată, Erdogan ar fi anunţat Casa Albă că intenţionează să trimită nave ale marinei turceşti care să însoţească pe viitor vasele cu ajutoare pentru Fâşia Gaza. Pe fondul escaladării conflictului, Înalta Curte Administrativă din Cairo a decis că va retrage cetăţenia egiptenilor care se căsătoresc cu israelience. Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a propus o anchetă internaţională condusă de premierul neo-zeelandez, Geoffrey Palmer, la care sa participe reprezentanţi din Israel, Turcia şi SUA.

În tot acest timp, războiul mediatic continuă. Un militant grec, aflat la bordul feribotului Mavi Marmara, susţine că forţele israeliene l‑au ucis pe unul dintre turci pentru că acesta asigura difuzarea pe internet a imaginilor cu atacul. Ieri, cotidianul turc "Hürriyet" a publicat mai multe fotografii ale unor soldaţi israelieni însângeraţi, imobilizaţi de militanţi. Fotografiile au fost recuperate, cu ajutorul unui program informatic special, de pe un card de memorie şters de armata israeliană după atac.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite