Angajații băncilor din Spania, amenințați de șomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un moment în care situaţia financiară a băncilor spaniole naște îngrijorări pe pieţe, sindicatele trag un semnal de alarmă asupra faptului că, în trei ani, 25.000 de locuri de muncă din sectorul bancar au fost desființate. În perioada următoare, alte câteva mii de persoane care lucrează în domeniu ar putea fi concediate, transmite AFP.

Cifrele oficiale comunicate de Banca Centrală a Spaniei arată că, în 2011, în sectorul bancar spaniol lucrau 243.041 de persoane, faţă de 270.855 de salariaţi în 2008. De asemenea, numărul de agenţii bancare s-a redus de la 45.662 la 39.843, notează Agerpres.

„Situaţia este gravă şi ceea ce ne preocupă cel mai mult este că procesul nu s-a terminat, noile operaţiuni de fuziune ameninţând alte câteva mii de locuri de muncă", a declarat secretarul general al federaţiei sindicale UGT, José Miguel Villa.

De trei ani, băncile spaniole trec printr-un vast program de restructurare, care s-a tradus prin numeroase preluări şi reducerea numărului caselor de economii.

Potrivit unui raport al Institutului de studii bursiere, în sectorul bancar spaniol, în următorii trei ani, se vor închide zilnic 10 agenţii, iar peste 41.000 de angajaţi vor fi concediați.

Acestă perspectivă îngrijorează sindicatele, în condiţiile în care Spania se confruntă cu cea mai ridicată rată a şomajului din rândul ţărilor industrializate - 24,44%.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite