Spania: “Indignaţii”au marcat un an de proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atmosfera în Madrid este tensionată duminică dimineaţă, după protestele de ieri. Zeci de mii oameni au protestat sâmbătă în mai multe oraşe spaniole sâmbătă pentru a marca prima aniversare a mişcării "Indignaţilor".

În centrul Madridului, mulţi protestatari care ocupau Piaţa Puerta del Sol au ignorat termenul dat de autorităţile spaniole de a evacua această piaţă până la miezul nopţii. Totuşi, poliţia a dispersat protestatarii până la orele 5.00 în dimineaţa de dumincă. Mişcarea are la bază furia populaţiei faţă de impactul celei mai mari crize economice din ultimele decenii. Şomajul a atins un record în aprilie, depăşind 24%. Guvernul de centru-dreapta a anunţat recent noi măsuri de austeritate. Participarea la protest a fost uriaşă la Madrid, potrivit BBC.

„Vrem ca astăzi să reocupăm spaţiile publice ", a declarat o protestatară, Sofia Ruiz, pentru Reuters. „E şi un mod de a sărbători faptul că existăm de un an şi că vom fi aici până când sistemul se schimbă sau până când suntem auziţi şi ni se iau în considerare cerinţele", a spus ea.

Atmosfera a fost festivă sâmbătă pe străzile Madridului. Protestatarii au mărşăluit din diferite cartiere către centrul oraşului. Printre ei erau în special tineri, însă existau şi pensionari sau oameni de vîârrstă mijlocie .

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite