Rajoy: Spania nu va aplica deocamdată recomandările FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania nu va aplica deocamdată recentele recomandări ale Fondului Monetar Internaţional, care includ tăieri salariale în sectorul guvernamental, deoarece acestea nu au valoare coercitivă. Declarația a fost făcută sâmbătă de premierul spaniol, Mariano Rajoy.

FMI este una dintre cele trei organizaţii financiare internaţionale cărora Spania le-a solicitat efectuarea unui audit asupra sistemului său bancar, înainte de a solicita ajutor din partea Eurogrup.

Într-un discurs rostit la San Sebastian cu ocazia unei reuniuni a Partidului Popular pe care îl conduce, Mariano Rajoy a explicat că propunerile FMI au deocamdată valoare de sugestie, transmite Agerpres, preluând AP și EFE.

Documentul FMI privind Spania, dat vineri publicităţii, nu este un raport bancar, ci o analiză privind starea economică a Spaniei.

Organizaţia financiară internaţională a apreciat că deficitul bugetar al Spaniei pentru 2012 va fi mai mare decât s-a estimat iniţial şi i-a sugerat guvernului Rajoy să adopte o serie de măsuri menite să reducă datoria acestei ţări: mărirea TVA-ului şi a unor taxe, precum și reducerea costurilor de creditare. Fostul guvern socialist spaniol mărise TVA la 18%, în 2010.

Şeful guvernului de la Madrid a promis că va răspunde apelului la noi eforturi, lansat de FMI, intensificând ritmul reformelor menite să ducă la „flexibilizarea şi sporirea competitivităţii" economiei spaniole.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite