Soţiile unor ambasadori la ONU îi cer Primei Doamne a Siriei să facă apel la pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţiile ambasadorilor britanic şi german la Naţiunile Unite i-au adresat o scrisoare deschisă soţiei preşedintelui sirian Bashar al-Assad, cerându-i să facă apel la pace în ţara sa, afectată de violenţe de peste un an, relatează Sky News.

Sheila Lyall Grant, soţia ambasadorului britanic Sir Mark Lyall Grant, şi Huberta Voss Wittig, soţia ambasadorului german Peter Wittig, au realizat o scurtă înregistrare video, care a fost postată pe YouTube. Înregistrarea le cere femeilor din toată lumea să semneze petiţia change.org care îi solicită Primei Doamne a Siriei, Asma al-Assad, „să se ridice pentru pace ... pentru binele poporului" său.

„Îi cerem lui Asma al-Assad să îşi asume un risc ... şi să spună deschis «opriţi vărsarea de sânge, opriţi-o chiar acum»", afirmă Lyall Grant şi Vos Wittig. Marţi seara, petiţia avea peste 2.000 de semnături.

Voss Wittig a declarat că ea şi Lyall Grant, care sunt prietene, nu vorbesc în numele Guvernelor lor, ci în nume personal, ca mame şi ca femei prezente pe scena internaţională.

Scrisoarea sugerează că Asmei al-Assad îi pasă prea mult de stilul şi imaginea sa, dar are datoria de a proteja poporul sirian, în special copiii pe care susţinea în trecut că îi iubeşte foarte mult.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite