Soţia şi fiica lui Muammar Gaddafi au fugit în Tunisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american de stat Hillary Clinton a confirmat joi, într-un interviu pentru postul CBS, că soţia şi fiica fostului lider libian Muammar Gaddafi, dar şi ministrul petrolului, au fugit în Tunisia în contextul creşterii presiunii asupra regimului libian.

Există un număr foarte mare de mesaje către Gaddafi, nu numai din cauza atacurilor militare, dar şi din partea celor despre care au crezut, într-un punct, că sunt tabăra sa sau cel puţin nu îl vor obliga să se retragă, a afirmat Hillary Clinton.

Facem progrese. Mi-aş dori ca lucrurile să meargă mai repede; ei (libienii n.r.) şi-ar dori, cu siguranţă, acest lucru, dar suntem pe calea cea bună, a adăugat secretarul de stat al SUA, subliniind că forţele militare rebele şi Consiliul Naţional de Tranziţie de la Benghazi sunt din ce în ce mai bine organizate şi mai bine pregătite.

Clinton a asigurat că Statele Unite sunt pregătite să menţină presiunea asupra lui Gaddafi până la schimbarea dorită în Libia - un guvern democratic şi a recunoscut că presiunile asupra Siriei sunt din ce în ce mai intense.

Ştim că nu există o măsură universală şi nu există nicio baghetă magică. Dacă ar exista, am flutura-o nebuneşte. Iar în Libia, am avut o coaliţie internaţională unică, a mai spus şefa diplomaţiei americane.

image

foto: smh.com.au

Vedem că UE ia măsuri, noi intensificăm acţiunile şi cred că veţi vedea mai mult în următoarele zilei, a precizat ea.

La întrebarea de ce uciderea civililor în Libia justifică implicarea militară a SUA, însă uciderea civililor în Siria nu, Clinton a răspuns că unul dintre motive este reacţia lumii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite