Soţia lui Hosni Mubarak a suferit un atac de cord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suzanne Mubarak, soţia fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, a suferit vineri un atac de cord, imediat după ce a fost interogată în cadrul anchetei cu privire la acuzaţii de corupţie ce i se aduc familiei sale.

Fosta primă doamnă a Egiptului a fost întrebată despre originea celor 20 de milioane de lire egiptene (3,4 milioane de dolari) depuse pe numele ei într-un cont al unei bănci locale.

Managerul Mohamed Fatah Allah a anunţat că Suzanne Mubarak, în vârstă de 70 de ani, a fost internată la terapie intensivă.

Pe numele lui Suzanne Mubarak a fost emis un ordin de arestare preventivă pentru 15 zile, decizia arestării fiind motivată de suspiciunea "obţinerii de avere ilicită prin intermediul poziţiei politice şi a autorităţii soţului ei".

Joi, o echipă de anchetatori de la Autoritatea pentru Investigarea Averilor Ilicite l-a interogat joi şi pe fostul preşedinte, în acelaşi spital, timp de trei ore, dorind să afle cum s-a folosit de poziţia sa politică de preşedinte pentru a acumula ilicit avere. Hosni Mubarak a fost chestionat inclusiv despre casa de lux a familiei din Sharm el-Sheikh.

Fostul preşedinte ar fi suferit, şi el, luna trecută, un atac de cord în timp ce era interogat pentru acuzaţii de corupţie.

Ulterior însă, s-a spus că Mubarak ar fi avut doar nişte palpitaţii şi a putut merge, cu ajutor, astfel încât s-a considerat că este într-o condiţie suficient de bună pentru a fi anchetat în continuare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite