Soţia româncă a autorului atentatului din Suedia nu-i cunoştea intenţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia bărbatului suspectat pentru comiterea atentatului de la Stockholm, Mona Thwany, nu ştia că soţul ei este un criminal şi nu-i cunoştea intenţiile, afirmă tatăl româncei, într-o scrisoare deschisă publicată de presa suedeză, relatează portalul TheLocal.se.

"Fiica mea, Mona, a fost înşelată să locuiască cu el. Nu ştia că soţul ei era un criminal şi nu ştia despre intenţiile lui ascunse sau deschise. Consider plecarea lui ca o cale către libertate pentru fiica mea. Acum poate fi eliberată de spălarea creierului teroristă", afirmă Ali Thwany, care adaugă că nu regretă moartea lui Taymour Abdulwahab, citat de Mediafax.

"Nu am ştiut şi nu am fost conştienţi de planurile lui criminale. Nu suntem trişti. Nu suntem supăraţi pentru moartea lui. Dimpotrivă", declară Thwany în scrisoarea publicată vineri de mai multe ziare suedeze, printre care se numără şi Expressen.

Ginerele lui Thwany, Taymour Abdulwahab, este suspectat pentru comiterea atentatului produs sâmbăta trecută la Stockholm, deşi poliţia nu l-a identificat încă oficial drept bărbatul care şi-a aruncat în aer maşina şi apoi a detonat explozibilul aflat asupra sa, în apropierea unei artere pietonale aglomerate din centrul capitalei suedeze. El avea asupra sa un amestec de explozibili şi poliţia bănuieşte că suspectul s-a îndepărtat de zona aglomerată din cauza unei probleme tehnice, deotnând accidental încărcătura în timp ce se afla într-o zonă aproape pustie.

Autorul atentatului a fost şi singura victimă a exploziei, care a provocat rănirea uşoară a altor două persoane.

Presa a relatat că Taymour Abdulwahab a ajuns în Suedia în copilărie, venind din Irak, şi a devenit radical în Marea Britanie, unde a urmat cursuri universitare şi a şi locuit în ultimii ani, împreună cu soţia sa, Mona, şi cu cei trei copii ai lor.

"Prin acţiunea lui, neagă tot binele pe care l-a primit din partea Suediei, Sueida care ne-a primit şi ne-a dat ceea ce nici o ţară arabă sau musulmană nu ne-a oferit", afirmă Ali Thwany.

"Ne distanţăm de el şi nu avem nici o legătură cu el, în nici un fel. El este responsabil în mod direct pentru tot ceea ce s-a întâmplat", adaugă el, subliniind că "un grup necunoscut i-a spălat creierul şi l-a împins în această" situaţie.

Anchetatorii suedezi încearcă să stabilească dacă atacatorul a acţionat singur sau a avut şi complici.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite