Sosia lui Miloşevici ar putea decide viitorul Serbiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de o săptămână de la alegerile legislative, apele nu s-au limpezit pe scena politică de la Belgrad. Marea necunoscută este opţiunea socialiştilor fostului preşedinte Slobodan

La mai bine de o săptămână de la alegerile legislative, apele nu s-au limpezit pe scena politică de la Belgrad. Marea necunoscută este opţiunea socialiştilor fostului preşedinte Slobodan Miloşevici, care, cu cele 20 de mandate obţinute, pot înclina balanţa în legislativul Serbiei.

Presa belgrădeană susţine că forţele proeuropene ale preşedintelui Boris Tadici sunt "foarte aproape" de a ajunge la un acord de formare a unei alianţe de guvernare cu socialiştii. Aceştia sunt însă "curtaţi" şi de Partidul Democrat din Serbia, formaţiunea premierului în exerciţiu, Vojislav Koştuniţa, dar şi de radicalii lui Tomislav Nikolici.

Partidul, într-un moment delicat

Socialiştii sârbi sunt conduşi acum de Iviţa Dacici, fost secretar al tinerilor socialişti, care seamănă leit cu vechiul lider, încât mai demult se zvonea - pe nedrept - că era fiul său secret.

Dilemele lui Dacici

Într-un interviu acordat postului de televiziune "Foks", Dacici a precizat că formaţiunea sa este în dilemă, neştiind dacă să o ia pe calea tradiţională sau pe una nouă, incertă. "Nu este uşor să intri în coaliţie cu aceia care i-au arestat şi i-au trimis în închisori pe membrii noştri", a menţionat Dacici, făcând referire la Partidul Democrat al preşedintelui Tadici.

Nici proeuropenii şi nici naţionaliştii nu pot deţine majoritatea absolută în parlament, necesară pentru a forma noul guvern fără socialişti. Aceştia ar urma să se întâlnească în cursul zilei de azi cu reprezentanţi ai formaţiunii lui Koştuniţa şi ai radicalilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite