Sondaj Gallup: Singapore, destinaţia preferată a celor care vor să emigreze - România ar pierde locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singapore, Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Canada, Elveţia, Australia şi Kuweitul sunt statele care ar înregistra cele mai consistente creşteri ale populaţiei de pe urma emigraţiei internaţionale, potrivit unui sondaj Gallup.

Populaţia statului asiatic Singapore s-ar tripla dacă fiecare locuitor de pe glob care doreşte să emigreze şi-ar duce la capăt intenţia şi ar alege exact locul pe care şi-l doreşte. Singapore are circa cinci milioane de locuitori.

Scorul obţinut de statul asiatic este de +219%. Noua Zeelandă a obţinut un scor de +184%, Arabia Saudită +176%, Canada +160%, Elveţia +150%, Australia +148% şi Kuwait +127%.

Şi SUA ar câştiga locuitori, în timp ce China şi India ar rămâne fără o parte din populaţie.

În aceeaşi situaţie se află şi România. Ţara noastră a întrunit un scor negativ, -21%.

Citiţi şi: În 2009, 300.000 de români au plecat din ţară

Vecinii noştrii bulgari ar avea o creştere o populaţiei, scorul obţinut de Bulgaria fiind unul pozitiv +1%.

Totuşi, cea mai mare descreştere a populaţiei, potrivit sondajului Gallup, ar înregistra-o Sierra Leone (scor PNMI* -56%).

Sondajul Gallup a fost realizat pe 347.717  de adulţi. Din cele 148 de ţări luate în considerare, cei intervievaţi ar emigra în doar doar 34.

Cum a fost calculat scorul

Pentru a calcula scorul Potential Net Migration Index (PNMI), cei de la Gallup au scazut din numărul estimat de adulţi care doresc să se mute permanent într-o ţară numărul celor care vor să emigreze. Ulterior, rezultatul se împarte la numărul de adulţi din ţara respectivă.

Exemplul oferit de Gallup este cel al Elveţiei, care a obţinut un scor de +150%, astfel: din cei 10 milioane de adulţi care vor să se mute în acestă ţară s-au scăzut cei 800.000 de elveţieni care vor să emigreze; rezultatul a fost împărţit apoi la  iar cei şase milioane de adulţi elveţieni.

Citiţi aici rezultatele integrale ale sondajului Gallup

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite