Somn la codurile nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii unui echipaj al Forţelor Aeriene americane de la baza Minot (Dakota de Nord) vor fi sancţionaţi pentru că au adormit în timp ce aveau în grijă codurile de lansare a unei rachete

Membrii unui echipaj al Forţelor Aeriene americane de la baza Minot (Dakota de Nord) vor fi sancţionaţi pentru că au adormit în timp ce aveau în grijă codurile de lansare a unei rachete nucleare.

"O anchetă a permis stabilirea faptului că nu au fost compromise materiale secrete de apărare", a declarat purtătorul de cuvânt al US Air Force, Mike Paoli, precizând că, din fericire pentru cei trei care au aţipit, codurile erau dezactivate şi, în consecinţă, nu ar fi permis lansarea unei rachete.

Acest episod este cu atât mai stânjenitor pentru Forţele Aeriene americane cu cât are loc după o serie de incidente şi mai grave. Anul trecut, un bombardier B-52 a traversat SUA având la bord rachete de croazieră cu focoase nucleare, încărcate din greşeală şi fără ştiinţa echipajului.

În luna martie a acestui an, US Air Force a recunoscut că a expediat în Taiwan, tot din greşeală, componente ale unor focoase nucleare. Robert Gates, şeful Pentagonului, a luat atunci decizia de a-i destitui pe cei mai înalţi responsabili ai Forţelor Aeriene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite