Soluţie de criză: şomerii, relocaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul guvern britanic are un plan pentru reducerea şomajului şi creşterea mobilităţii forţei de muncă: le promite locuinţe sociale somerilor, dacă aceştia se vor deplasa în zone unde se găseşte mai uşor un loc de muncă.

Ministrul Muncii, Ian Duncan Smith, susţine că peste cinci milioane de britanici apţi de muncă nu au un serviciu pentru că preferă să locuiască în zone cu şomaj ridicat, datorită subvenţiilor pe care le primesc pentru întreţinerea locuinţelor.

Modificarea subvenţiilor

Guvernul britanic intenţionează să modifice actualul sistem de subvenţii, prin care o familie primeşte chiar şi 100.000 de lire pe an pentru locuinţele situate în zone scumpe, scrie „The Telegraf".

Avem o mulţime de persoane în vârstă în case proprietate a statului pe care nu-şi permit să le întreţină şi o mulţime de tineri cu doi copii care locuiesc în case cu un singur dormitor", spune ministrul britanic, sugerând că familiile fără copii ar putea fi obligate să părăsească locuinţele foarte spaţioase.

În prezent, niciun şomer nu-şi permite să se ducă să-şi caute de lucru departe de oraşele de reşedinţă pentru că ştiu că au puţine şanse să li se ofere un alt cămin.

Ministerul Muncii intenţionează să le faciliteze celor care renunţă la o casă socială să fie înscrişi în topul listei de aşteptare în zona în care intenţionează să se stabilească, mergând până la subvenţionarea costurilor de relocare, scrie „The Independent". Opoziţia spune că nu este prea clar cum va forţa guvernul consiliile locale să acorde noilor veniţi locuinţe.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite