Sofia neagă că autorul atacului de la Burgas ar fi un fost deţinut de la Guantanamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţiile apărute în presă conform cărora autorul atacului antiisraelian de la Burgas este Mehdi Ghezali sunt false, a anunţat joi Ministerul bulgar de Interne, citat de site-ul Novinite.com.

"Informaţiile care au apărut în presă şi în alte părţi conform cărora bărbatul care a comis atacul sinucigaş din Burgas este Mehdi Ghezali nu sunt adevărate", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Anterior, The Atlantic Wire anunţase că oficialii suedezi au respins, de asemenea, aceste informaţii.

Site-ul bulgar News.bg a fost printre primele care a publicat această informaţie, citându-şi propriii cititori şi referindu-se la profilul lui Ghezali de pe site-ul CagePrisoners.com şi la similarităţile pe care le-au identificat pe înregistrările camerelor de supraveghere date publicităţii joi de Ministerul bulgar de Interne.

Născut la Stockholm în 1979, cetăţeanul suedez Mehdi Ghezali este un descendent cu origini algeriene şi finlandeze. El a fost deţinut la Guantanamo între 2002 şi 2004. Înainte de a fi deţinut, Ghezali a studiat într-o şcoală musulmană din Marea Britanie, după care a călătorit în Arabia Saudită, Afganistan şi Pakistan, unde a fost deţinut.

Chiar înainte de a respinge aceste informaţii, ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov afirma că "cercul din jurul autorului atacului se restrânge", dar a refuzat să ofere alte detalii înainte de încheierea anchetei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite