Sofia: O cantitate mare de explozibil a dispărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cantitate mare de explozibil a dispărut de la depozitul militar de la Celopecene, din apropiere de capitala bulgară Sofia, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării, citat de site-ul Novinite.com.


Paisprezece proiectile neexplodate, de 85 de milimetri, au dispărut de la Celopecene, ministerul avertizând că muniţia respectivă poate fi periculoasă dacă este mişcată, transportată sau dezmembrată. Ministerul Apărării a cerut cetăţenilor să informeze Poliţia Militară dacă descoperă explozibilul dispărut.

Poliţia Militară şi Ministerul de Interne investighează acest caz şi au demarat proceduri în justiţie privind un posibil furt. Toate centrele din zona capitalei care colectează fier vechi au fost controlate, iar autorităţile locale sunt în stare de alertă.

Explozibilul urma să fie detonat în urma unei acţiuni de salubrizare a depozitului, care a avut loc joi. Ministrul Apărării, Aniu Anghelov, a promis sâmbătă sancţiuni dure pentru angajaţii de la Celopecene, care au permis producerea furtului.

În urmă cu trei ani, depozitul de la Celopecene, unde sunt stocate tone de muniţii vechi, a fost afectat de o serie de explozii puternice, care au zguduit blocuri din apropiere şi au generat panică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite