Smirnov se întoarce la masa negocierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Smirnov, liderul separatist de la Tiraspol, a acceptat reluarea oficială a negocierilor privind soluţionarea conflictului transnistrean, care vor avea loc la Moscova, la 22 septembrie, după întâlnirea cu premierul moldovean Vlad Filat, în Germania.

Cele două părţi au mai convenit să continue negocierile în vederea deblocării totale a transportului feroviar de mărfuri şi pasageri pe segmentul transnistrean de cale ferată. De asemenea, s-a evocat soluţionarea problemelor complexe din domeniul comunicaţiilor, inclusiv cele ce ţin de telefonia fixă, mobilă şi de serviciile de poştă.

Între Moscova, UE şi SUA

Rolul-cheie în convingerea lui Smirnov l-a jucat Moscova, scrie cotidianul „Kommersant", „presându-l atât prin ancheta declanşată la Moscova privind activităţile membrilor familiei sale, cât şi prin decizia de a finaliza acordarea cetăţeniei ruse în Transnistria".
„Dacă la ultima întrevedere cele două părţi au lansat mai multe acuzaţii reciproce, de data aceasta, în Germania, părţile au conturat cercul de problemele existente şi modalităţile de a le soluţiona", a declarat pentru „Kommersant" reprezentantul special al Federatiei Ruse în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Serghei Gubarev. „Acceptul lui Igor Smirnov de a relua negocierile este surprinzător. Mai ales în contextul viitoarelor alegeri prezidenţiale care vor avea loc în decembrie în Transnistria. În cei 20 de ani cât s-a aflat la putere Smirnov, Tiraspolul a optat pentru independenţa faţă de Chişinău", scrie ziarul. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite