UPDATE Site-ul summitului NATO de la Chicago l-a prezentat pe Traian Băsescu drept premierul României. Ulterior, greșeala a fost corectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul oficial al summitului NATO de la Chicago, chicagonato.org, l-a prezentat pe preşedintele Traian Băsescu drept prim-ministrul României.

UPDATE 19.19

Site-ul oficial al summitului NATO de la Chicago, chicagonato.org, și-a corectat ulterior greșeala, prezentând corect funcția deținută de Traian Băsescu - președinte al României.

Site-ul oficial al summitului NATO de la Chicago

La secţiunea "Lideri aşteptaţi să participe", pe site-ul oficial al summitului NATO care se va desfăşura la 20 şi 21 mai la Chicago, preşedintele român Traian Băsescu a fost prezentat cu funcţia de premier.

Site-ul menţionează că România este stat membru al NATO şi că Băsescu a preluat funcţia la 20 decembrie 2004.

image

Cel de-al 25-lea summit al Alianţei Nord-Atlantice se va desfăşura la 20 şi 21 mai la Chicago şi se va concentra pe trei mai probleme: angajamentul faţă de Afganistan în perioada de tranziţie şi după aceasta, asigurarea că Alianţa are capacităţile necesare pentru a-şi apăra populaţia şi teritoriul şi de a se confrunta cu provocările secolului al XXI-lea, precum şi consolidarea reţelei de parteneri ai NATO de pe întreg globul.

Potrivit site-ului NATO, la Chicago, noţiunea de "smart defence" - prioritizare, specializare şi cooperare sporită - va fi transformată într-o strategie privind capacitatea pe termen lung. Această strategie are trei componente: în primul rând, un pachet de proiecte multinaţionale menite să trateze deficienţe critice în termeni de capacitate; în al doilea rând, proiecte multinaţionale pe termen mai lung ce includ scutul antirachetă, supravegherea terestră (Alliance Ground Surveillance) şi misiuni aeriene; în al treilea rând, proiecte strategice pentru 2020 în domenii precum misiunile comune de Informaţii, Monitorizare şi Recunoaştere, dar şi de alimentare în zbor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite