Sirienii au manifestat în favoarea lui Assad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de sirieni s-au reunit duminică în centrul Damascului pentru a-şi exprima susţinerea faţă de preşedintele Bashar al-Assad. Ei au denunţat decizia Ligii Arabe de a suspenda participarea Siriei la şedinţele organizaţiei.   

„Poporul îl vrea pe Bashar al-Assad", strigau manifestanţii, care cântau cântece patriotice şi agitau drapele şi portrete ale preşedintelui sirian, potrivit jurnaliştilor AFP. Televiziunea publică a difuzat, de asemenea, imagini cu alte manifestaţii asemănătoare desfăşurate la Alep (nord), Lattakia (vest) şi în alte oraşe din Siria. „Poporul umple pieţele patriei şi îşi exprimă refuzul faţă de decizia Ligii Arabe", a comentat televiziunea. Sâmbătă, Liga Arabă a suspendat participarea Siriei la reuniunile sale şi a ameninţat-o cu sancţiuni, din cauza refuzului regimului de la Damasc de a se angaja în negocieri cu opoziţia şi a renunţa la violenţe, în condiţiile protestelor antiguvernamentale ce durează din martie.

Ambasade atacate

Mai mulţi manifestanţi au pătruns sâmbătă seara în sediile ambasadei saudite la Damasc, distrugând ferestrele şi jefuind ce era în interior. Alţi manifestanţi au forţat gardul Ambasadei Qatarului şi au urcat pe acoperiş, înlăturând drapelul ţării şi înlocuindu-l cu steagul sirian. Cele două ţări au fost printre cele care au votat sancţionarea Siriei. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite