Siria recunoaște că a doborât un avion militar turc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siria a recunoscut vineri că a doborât un avion de vânătoare F-4 turc în largul coastelor sale, confirmând astfel declaraţiile făcute de primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan, informează Agerpres.

"Am confirmat că ţinta a fost un avion militar turc, care a fost lovit direct după ce a intrat în spaţiul aerian sirian. El s-a prăbuşit în mare în apele teritoriale siriene la aproximativ 10 km de coastele provinciei Latakia", a declarat în timpul serii un purtătorul de cuvânt al armatei siriene, care a solicitat anonimatul.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că radarele siriene au detectat vineri în jurul orei 11.40 o ţintă neidentificată, care a pătruns în spaţiul aerian sirian cu mare viteză şi la joasă altitudine.

Apărarea antiaeriană a primit atunci ordinul să deschidă focul, a adăugat el, citat de AFP.

Marina turcă şi siriană sunt în contact şi desfăşoară operaţiuni de căutare pentru a-i găsi pe cei doi piloţi ai navei F-4 care s-a prăbuşit în mare, a adăugat purtătorul de cuvânt.

După o reuniune de criză la Ankara, serviciile primului ministru turc Recep Tayyip Erdogan au declarat mai înainte că aparatul turc, dat la început dispărut, a fost doborât de Siria.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite