Siria: a început bătălia pentru pentru Damasc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptele în jurul capitalei siriene Damasc au continuat pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri, potrivit activiştilor. Rebelii spun că au declanşat bătălia finală pentru cucerirea Capitalei.

Potrivit unor informaţii, o baracă din zona palatului prezidenţial este în flăcări. Totuşi, oficialii sirieni au dezminâit aceste afirmaţii privind o ofensivă a militanţilor.
Şefii ONU încearcă să convingă China şi Rusia să fie de acord cu măsuri mai dure împotriva Siriei, înaintea votului de miercuri al Consiliului de Securitate privind aplicarea de sancţiuni. Kofi Annan, emisarul ONU şi al Ligi Arabe a discutat cu preşedintele rus, Valdimir Putin, la Moscova , iar secretarul general al ONU, Ban Ki-moon s-a întâlnit cu preşedintele chinez, Hu Jintao, la Beijing.


Mandatul observatorilor ONU în Siria expiră vineri, dacă nu va fi reînnoit.


„Vulcanul Damasc"


Activiştii au raportat mai multe ciocniri armate în timpul nopţii în mai multe zone din sud-vestul Damascului. Ei spun că guvernul a suplimentat trupele şi numărul blindatelor din unele cartiere.


Militanţii au postat pe internet imagini ale unei barăci a armatei cuprinsă de flăcări, pe dealurile din jurul oraşului.
Ei spun că a fost lovită de tirurile Armatei Libere Siriene şi spun că baraca făcea parte din sistemul de asigurare a securităţii Palatului Prezidenţial, aflat în vecinătate. Mass-media de stat a transmis că forţele de securitate au răspuns atacurilor unor grupuri mici de terorişti.
Rebelii au declarat bătălia finală pentru Capitală numind-o „Operaţiunea Vulcanul Damasc". Şi au luptat cu soldaţii guvernului în mai multe zone ale oraşului, în ultimele zile.


Luptele au ajuns în zonele centrale marţi, când focuri de armă au fost auzite în jurul clădirii Parlamentului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite