Siria: fratele lui Bashar Al-Assad se zbate între viaţă şi moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maher Al-Assad, fratele preşedintelui Siriei, se zbate între viaţă şi moarte după ce şi-a pierdut ambele picioare în atentatul comis la Damasc pe 18 iulie, relatează ziarul saudit Al-Watan, citat de ediţia online a Haaretz.

Conform adjunctului ministrului rus de Externe, Mihail Bogdanov, starea fratelui lui Bashar Al-Assad este "foarte gravă".

Atentatul din 18 iulie a vizat o reuniune a şefilor serviciilor de securitate siriene. Printre persoanele ucise în deflagraţie se numără ministrul sirian al Apărării, Daoud Rajha, un fost ministru al Apărării, Hassan Turkmani, şi cumnatul lui Al-Assad, Assef Shawkat.

Atentatul sinucigaş a fost comis de un agent de securitate din dispozitivul prezidenţial. Până acum nu se ştia dacă Maher Assad era prezent la reuniune.

Mihail Bogdanov a precizat că preşedintele Al-Assad este pregătit să renunţe la putere. "Cerem ca această problemă să fie abordată rapid, pentru a se găsi o soluţie la actuala criză. Avem contacte zilnice cu opoziţia şi cu Guvernul sirian", a spus Bogdanov.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite