Sondaj: Rușii cred că forțele străine sunt de vină pentru criza din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate dintre ruși (46%) consideră că situația din Siria este provocată de forțe străine ostile care urmăresc să-și sporească influența în Orientul Mijlociu. Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie realizat de VTsIOM, relevă RIA Novosti.

Potrivit anchetei sociologice, numai 19% din cei chestionați descriu criza din Siria drept o revoltă populară față de regimul președintelui Bashar al-Assad. 34% din rușii intervievați au afirmat că nu pot să se pronunțe cu privire la natura conflictului.

Sondajul a arătat că multora nu le pasă de ce se întâmplă în Siria. Numai 44% au afirmat că urmăresc evoluția situației din Orientul Mijlociu, majoritatea dintre aceștia având vârste destul de înaintate. 52%, majoritatea tineri, au declarat că nu sunt interesați de conflict.

Studiul a fost realizat în perioada 7-8 iulie și a luat în calcul răspunsurile a 1.600 de persoane din 138 de localități din 46 de regiuni din Rusia.

Occidentul susține că autoritățile ruse îl sprijină pe președintele sirian Bashar al-Assad, în timp ce Moscova afirmă că nu are niciun interes în a-l menține pe acesta la putere, insistând că poporul sirian trebuie să-și decidă singur soarta.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite