ONU: „Progrese modeste” în rezolvarea crizei din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opozanţi ai regimului lui Bashar al-Assad controlează acum „părţi importante" din unele oraşe siriene, se arată într-un raport ce urmează să fie dezbătut săptămâna viitoare în Consiliul de Securitate. Potrivit documentului, în rezolvarea crizei din Siria s-au înregistrat doar „progrese modeste".

Eforturile Naţiunilor Unite de rezolvare a crizei au cunoscut „progrese modeste", subliniază secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, într-un raport destinat Consiliului de Securitate, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Misiunea de observatori ai ONU „a observat distrugeri materiale considerabile generate de conflict în multe localităţi, în special în anumite zone deţinute de opoziţie", se menționează în document.

Observatorii au subliniat, de asemenea, că „părţi importante din unele oraşe par acum sub controlul de facto al membrilor opoziţiei. Atmosfera este de tensiune, neîncredere şi de teamă".

Totodată, „criza este permanentă pe teren şi se caracterizează prin violenţă frecventă, încălcări ale drepturilor omului şi o continuă confruntare politică".

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, în jur de 10.000 de persoane au fost ucise în conflictul ce durează de 15 luni. O încetare a focului a fost stabilită oficial la 12 aprilie, dar nu a fost respectată.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite