Siria: rebelii controlează punctele de frontieră cu Irakul şi Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rebelii sirieni au capturat mai multe poziţii la graniţele ţării cu Turcia şi Irakul. Un oficial irakian de rang înalt a declarat că toate punctele de pe frontiera estică a Siriei sunt în mâinile rebelilor.

Două dintre punctele de frontieră cu Turcia au fost şi ele preluate de rebeli. Această cucerire a venit la o zi după ce o bombă a rebelilor a ucis trei oficiali sirieni de rang înalt la Damasc.Principalul punct de trecere, Abu Kamal, de pe râul Eufrat, din estul ţării, a fost capturat după o ciocnire cu forţele guvernamentale, potrivit activiştilor opoziţiei.

Peste 20 de soldaţi sirieni şi comandantul lor au fost ucişi când un avanpost al armatei a fost atacat, transmite Associated Press. Guvernul Irakului, care pare a simpatiza cu preşedintele sirian, Bashar al Assad, a ameninţat că va închide partea sa de frontieră. La graniţa cu Turcia, informaţiile arată că rebelii au cucerit punctele de frontieră Bab al-Hawa şi Jarablus, unde au distrus portretele preşedintelui sirian, Bashar al-Assad. Totuşi, analiştii spun că regimul Assad nu dă semne de prăbuşire, că armata este încă bine dotată, loială şi capabilă să apere instituţiile-cheie.

La ONU se portă negocieri pentru extinderea manatului misiunii ONU, în Siria, care expiră vineri.
Există aproape 300 de observatori ONU în Siria, dar misiunea şi-a suspendat aproape întreaga activitate de monitorizare în iunie , din cauza riscului pe care îl implică violenţele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite